Problems with Indivision MK3 for A1200: no audio and keyboard

Caution: Non registered users only see threads and messages in the currently selected language, which is determined by their browser Please create an account and log in to see all content by default. This is a limitation of the forum software.
Don't Panic. Please wash hands.
  • IMG_3677 resized.pdfIMG_3678 resized.pdfIMG_3679 resized.pdfIMG_3680 resized.pdfIMG_3681 resized.pdfIMG_3682 resized.pdfIMG_3683 resized.pdfHi I have big problems with Indivision MK3 for Amiga 1200. Installed everything correctly unfortunately there is no way to have the audio (I have tried many games, thinking that the problem could be only for some) and the keyboard does not work. If I remove everything, the keyboard works again. I tried with both of my Amiga 1200s: one is standard without upgrade, the other with 8mb expansion, 3.1 kickstart, whdload and sd card, but no audio and no keyboard. I tried with different power supplies, different hdmi cables thinking it could be the problem, but nothing. I point out that the video part can be seen very well. I do not know what I have to do! Can you help me . Thank you

  • there is no way to have the audio

    What settings are you using in the config tool? Note that the factory setting is "pure DVI" without Audio. You need to switch it on and select a sampling frequency. There are monitors that don't like certain sampling frequencies.


    and the keyboard does not work.

    I see on your pictures that you have removed the flat cable. You need to push the upper part of the keyboard connector all the way back down, which might "click" along side the CIA adapter of Indivision AGA MK3 before it really ensured contact with the keyboard tail.

  • hi, there is no way to make the keyboard work with the CIA adapter on U7 (without the Indivision the keyboard works perfectly). I have tried in all ways and on 3 different A1200s. I push the keyboard connector all the way down and I hear a click, then I put the CIA adapter well by pushing until I hear a click and ... nothing the keyboard no longer works and consequently I cannot enter the live config mode to change the audio settings. .Once the CIA adapter is removed, the keyboard works perfectly again. At this point I think it may be a defect of my Indivision mk3. I am discouraged :-(

  • I cannot enter the live config mode to change the audio settings.

    Audio settings can't be changed in live mode. You can only change them with the config tool.


    Once the CIA adapter is removed, the keyboard works perfectly again.

    This is really odd. Every Indivision AGA MK3 unit is tested with the CIA adapter before it is packed. Has there ever been anything else installed on the CIA chip? Maybe a cold solder joint?


    If you can't make it work, we can of course take a look at it here. Please read the hints for sending goods back to us.