20th Anniversary edition - "Controller not found" error when attempting Firmware update

Caution: Non registered users only see threads and messages in the currently selected language, which is determined by their browser Please create an account and log in to see all content by default. This is a limitation of the forum software.
Don't Panic. Please wash hands.
  • I have 3, 20th Anniversary edition Buddha boards. 2 are working fine. The third gives this error when I attempt to run the command "buddhaflashtool Buddha_ROM_52-101.bin".


    This is in a stock A2000 rev 6.2 motherboard. No additional cards. Kickstart 3.1.


    I get the error "Controller not found" every time. I have tried the left and right mouse button presses on power reset and nothing happens. Since I have 3 of these cards, I took the eprom chip out of one of the controllers that works, and put it in the one not working and then the board that wasn't working runs normally.


    Based on that test, the eprom is not working correctly. Can this eprom be flashed outside of the controller or is there something else I can do to fix this?


    Thank you,

    Ahandyman59

  • Based on that test, the eprom is not working correctly. Can this eprom be flashed outside of the controller or is there something else I can do to fix this?

    This looks like the chip has lost it's contents completely. For this case, the controller still allows accessing the flash, although autoconfig did not happen yet. Please use the commandline option "initial" for the flash tool to make use of that backup "window".